Eerste dagen in Lerma en Burgos

Dag allemaal,

De VVDH redactie brengt u vanaf maandag 1 november een dagverslag van de avonturen van onze ploegen op het WUSV 2021 en de Universal Sieger 2021. Dat dagverslag kan u vinden op de VVDH-website maar uiteraard gaan tijdens het evenement u zoveel mogelijk live op de hoogte houden van onze VVDH-ledenpagina op facebook.
Door de corona-pandemie werd in 2020 zowel WUSV 2020 als Universal Sieger 2020 geannuleerd. Het was dan ook lang wachten of het in 2021 wel zou kunnen doorgaan maar voor de zomer kwam het bericht dat beide evenementen tijdens de eerste samen werden georganiseerd in de eerste dagen van november.

VVDH stuurt twee ploegen naar deze events, een WUSV-IGP ploeg, onder leiding van Ronny Van den Berghe en Carl Onbelet en een Universal-ploeg onder leiding van Carl Onbelet en Veronique Vleugels.

Alle deelnemers organiseerden zich en hebben op eigen tempo de lange reis naar Lerma gemaakt.
In de eerste dagen werd vooral de omgeving verkend (lees: de speurvelden) en werd er voorzichting appel en pakwerk getraind. De weersvoorspellingen geven veel regen en die bleken ook uit te komen.
Het officiële ploegdiner is inmiddels achter de rug, alle honden werden medisch goedgekeurd en ook de intraining verliep, dankzij een grondige voorbereiding, vlekkeloos. Het is nu afwachten wat de lottrekking zegt en dan kan het eindelijk beginnen.