IGP

BOP

Agility

Show

Sociale test

Jeugd

Wandelen

Agility

Via deze webpagina’s willen we jullie eerste beeld geven over Agility in het algemeen, en dan meer specifiek gericht op Agility met een Duitse herder.

Immers, we merken dat binnen de Duitse herderwereld Agility als sport een beetje op de achtergrond wordt gedrongen door andere – uiteraard even geweldige – disciplines als bijvoorbeeld africhting en schoonheid.
Nochtans is Agility wereldwijd in hondenmiddens de meest populaire sport. Dus waarom niet met een Duitse herder, die toch één van de meest veelzijdige rassen ter wereld is?

We hopen dat deze pagina’s een tipje van de Agilitysluier kunnen lichten, en dat veel geleiders met hun Duitse herder deze geweldige sport zullen gaan ontdekken. Alle geïnteresseerden worden dan ook vriendelijk verzocht om contact op te nemen via het mailadres com.agility@vvdh.be, zodat we jullie kunnen uitnodigen om eens te komen deelnemen aan een training in één van de kringgroepen, of eens een demonstratie Agility te komen bijwonen.

Laat ons allen samen de Duitse herder brengen waar hij hoort: aan de top, ook in een sporttak als Agility!

Altijd al met agility willen beginnen met u Duitse herder?

De commissie agility heeft in 2018 niet stilgezeten, zodat er in 2019 en 2020 maar liefst 6 agility wedstrijden zijn in de VVDH.

Naast deze wedstrijden, waaraan kan deelgenomen worden in de beginners- en wedstrijdklasse, kan u ook deelnemen aan START TO JUMP.  IEDEREEN kan hier aan deelnemen, geen brevetten nodig, elke huis-, tuin- en keukenhond is welkom.

Het VVDH START TO JUMP programma dat dit jaar wordt gelanceerd leert u de eerste stappen in agility. U kan op elke VVDH agility wedstrijd GRATIS deelnemen, daarnaast kan u ook steeds gaan oefenen bij verschillende kringgroepen.

START TO JUMP bestaat uit 6 parcoursen, waarvan telkens 1 parcours kan gelopen worden op 1 van de 6 wedstrijden. Het START TO JUMP parcours wordt steeds na de middagpauze op de agility wedstrijd opgesteld, u kan zich tot 12u die dag gratis inschrijven voor deelname.

Je Duitse herder dient minimum 9 maanden te zijn. Honden vanaf 9 maanden tem 1 jaar springen op een hoogte van 25 cm. Honden vanaf 1 jaar springen op een hoogte van 35 cm.

Voor elk parcours dat u tot een goed einde brengt ontvangt u een getuigschrift. Indien u de 6 parcoursen tot een goed einde brengt, ontvangt u het START TO JUMP brevet.

Om je getuigschrift te behalen dient je hond enkel de sprongen in de juiste volgorde te nemen, u krijgt geen strafpunten als uw hond een lat afspringt.
Na elke wedstrijd wordt telkens een nieuw parcours vrijgegeven, met uitzondering van het eerste parcours. Zo krijgt iedereen de kans om het parcours te oefenen. U kan dit zelf oefenen of u kan dit parcours ook gaan oefenen bij verschillende kringgroepen.

Indien u vragen heeft kan u steeds contact opnemen met de commissie agility com.agility@vvdh.be

Parcours 1

Parcours 2

Parcours 3

Parcours 4

Parcours 5

 

Parcours 6