De V.V.D.H. jeugd bereidt zich voor!

Zaterdag 23 maart was de 2de afspraak voor onze jeugd om samen te oefenen voor hun demonstratie tijdens het 4de Weekend van de Duitse herder. Plaats van afspraak was KG 21, Ter Lo.
Een woord van dank aan de ouders en grootouders die het hun (klein)kinderen mogelijk maken hieraan deel te nemen door hen naar Schriek te brengen vanuit , soms, de verre uithoeken van België.

Het is ondertussen de 4de demo en er komt dan ook al wat routine in. Van de 9 deelnemende jeugdleden zijn er enkelen tussen voor wie het ook al de 3de of 4de keer is, en dat merk je er aan. Dit jaar zitten er veel ideeën of aanpassingen in de demo die vanuit de jeugd zelf komen. Ze weten ondertusen hoe het in elkaar zit, ze kennen de opzet en waar ze bij het publiek mee scoren.
En als je ze dan een opdracht geeft om iets uit te werken voor een speciaal nummertje dan komen ze soms met verrassende voorstellen, die ze dan ook al grondig hebben ingeoefend.
Ze gunnen het elkaar allemaal om afzonderlijk te schitteren , maar werken ook hard samen om de gezamelijke onderdelen voor iedereen vlot te laten verlopen.

Ook dit jaar zullen er dus heel wat serieuze onderdelen in verwerkt zitten, met een volledig IGP 3 verdedigingsprogramma, door een nieuw jeugdlid en een jonge pakwerker.

We tonen u de controle die deze jonge mensen hebben over hun hond in alle onderdelen, We laten verschillende geleiders en honden gezamelijk oefeningen uitvoeren, …. En er zitten enkele fijne speciale zaken tussen, één van de jeugdleden neemt wat de criticasters: de V.V.D.H. zandbak noemen, nogal letterlijk en brengt zijn strandspeelgoed mee….
U kan ze aan het werk zien op zaterdag 20 en zondag 21 april, de juiste planning kan u rond 10 april vinden op http://weekendvandeduitseherder.be

Wendy en haar 9 jeugdleden kijken er naar uit om u te verwelkomen! Het gerucht gaat dat er misschien nog een extra gast opduikt….. wait and see…