Demo BOP Aalst op 23 juli

Nog geen plannen in de komende zomerse weken? Kom dan met je Duitse herder op zaterdag 23 juli naar Kringgroep Aalst. Daar kan je komen kijken naar een demo BOP. BOP is een positief geïnspireerd basisprogramma gehoorzaamheid. Met deze oefeningen maken we van onze Duitse herder allemaal voorbeeldige (b)engeltjes. Die dag staan maar liefst 5 ervaren BOP beoordelaars/instructeurs klaar om jullie met raad en daad bij te staan. Ervaren BOP-spelers kunnen er genieten van een extra training.

Workshop Gehoorzaamheid door Mariëlle van der Kooij op zaterdag 24 september

Mariëlle Van Der Kooij, 3-voudig Nederlands kampioen IGP met meerdere deelnames aan WK’s met verschillende honden, is gespecialiseerd in verschillende positieve trainingsmethodes. Zij wil ons graag enkele van deze trainingsmethodes demonstreren. De workshop vindt plaats bij Kringgroep Antwerpen en duurt een ganse dag (10u – 17u). In de voormiddag geeft Mariëlle theoretische uitleg en is er ruim tijd om vragen te stellen. In de namiddag zal ze je begeleiden bij een training met je eigen hond waarbij de focus ligt op de opbouw van appèl oefeningen en de creatie van focus en band met de geleider, gebruik makend van positief, motiverende trainingsmethodes.

De deelname aan de workshop bedraagt 15 EUR. Inschrijven kan via leen.bresseleers@vvdh.be. Let op – het aantal plaatsen is beperkt.

Workshop Mantrailing met Hans Mergits op zaterdag 1 oktober

Hans Mergits geeft op zaterdag 1 oktober een nieuwe workshop mantrailing voor de VVDH. De workshop vindt plaats in Houthalen-Helchteren. Het maakt niet uit welk niveau jouw hond heeft – absolute beginners zijn welkom. Ook de mensen die de vorige workshop hebben bijgewoond zijn welkom, Hans vertrekt van wat we daar toen geleerd hebben. Deelname aan de workshop kost 15 EUR. Snel inschrijven is de boodschap, er zijn nog maar een paar plaatsen over. Inschrijven kan bij leen.bresseleers@vvdh.be

Wedstrijd Agility en “Start to jump” op 31 juli bij Kringgroep Ter Lo

Huldiging van de jeugdleden op zaterdag 10 september bij Kringgroep Antwerpen