Het is een spannende dag, de dag van de lottrekking.

Pas na de middag staat er nog vanalles officieel gepland. We beginnen dus traditioneel als een echte groep met het ontbijt.

Een deel rijdt eerst naar het plein om gehoorzaamheid te trainen, het ganse team gaat deze voormiddag nog speuren.
Het regent de ganse dag, een ambetante miezerige regen waar je snel je buik van vol hebt.

Tegen 14u verzamelt iedereen in het stadion. Op het programma, de presentatie van het pakwerkersteam. De grote vraag hoor je overal, zijn er stokslagen? Na de voorstelling zijn de meningen verdeeld. De ene zegt, ja er zijn er geweest. De andere zegt, neen, er is heel grote dreiging maar geen lichamelijk contact. Morgen worden we een stukje wijzer, dan zien we de pakwerkers echt aan het werk. Echt, want ook hier denken sommigen dat de pakwerkers de witte hond hebben gespaard.

Na de voorstelling gaat iedereen een beetje zijn eigen gang, de coaches hebben om 16u hun coachmeeting.

Om 17u vult de parking zich met honden en hun geleiders. Iedereen maakt zich klaar om zijn of haar land en hond te presenteren op de openingsceremonie. 110 honden volgens de laatste cijfers. Turkije is weg, is wat er wordt gezegd. Of ze er ook zijn geweest, dat moet ik julle schuldig blijven.

Als vrouw let je op mode-details.. de trainingspakken van de Tsjechen zien er weer picobello uit, de jassen van het USA- en GB team springen toch ook wel in het oog. De honden van de Finland zien er dan weer erg chauvinistisch uit, ze dragen hesjes in de blauwwitte landskleuren. Jammer genoeg is er geen foto van.

Na de voorstelling gaat het richting de zaal waar de lottrekking plaats vindt. Zoals alle andere jaren is er ook een maaltijd voorzien., het eten in buffetvorm kan iedereen bekoren.

En dan begint het echt, België staat als 3de op de lijst. Onder het muzikale geluid van Plastic Bertrand met ça plane pour moi (gekozen door de organisatie) en een luid applaus van hun supporters marcheren ze naar voren. Resultaat van hun onschuldige hand: Cedric (BE-01) trekt lotnummer 75, David (BE-02) trekt 84 en Deborah (BE-03) gaat als hekkensluiter voor 80.
Dit betekent dat de oefeningen voor alle 3 redelijk in tijd zijn verdeeld, iedereen begint morgen vanaf de middag met de eerste oefening. 2 van de 3 mogen zondag nog aantreden.

Morgen is het de grote dag, moge elke deelnemer zijn/haar doelen bereiken. Succes!