Vandaag is het voor de 3 Belgen hun vuurdoop op dit WK. 

Cedric met Quiz

Cedric bijt de spits af met gehoorzaamheid. Onder luide muziek en applaus komt hij zelfverzekerd het plein op. Als oneven getal (75) begint hij te werken terwijl Björn Giesen met Nero an Durzhunell moet afliggen. Alles verloopt vlot. Een heel nette volgoefening met alle aandacht van Quiz voor Cedric. Ook de zit, af en sta-oefening gaan volgens plan. Bij de apporten groeit de spanning. Deze oefeningen kunnen iets strakker en beter worden afgewerkt. Terwijl Nero wordt opgehaald door Björn verplaatst Cedric zich naar de basispositie van de vooruit. Beiden tonen een heel mooie, rustige opbouw van de vooruitoefening met een snel vertrek. Om ongekende redenen wijkt Quiz van zijn lijn af richting de apporten. Cedric reageert snel met een korte af, Quiz gaat op het commando direct liggen. 

Het afliggen onder afleiding vormt geen enkel probleem. Het resultaat van deze toch wel goede oefening van dit team:

Cedric en Quiz B80 

 

Deborah met Ragnar

Kop een half uur later is Deborah met Ragnar aan de beurt. Zij gaat voor de C oefening. Het revieren is snel en eng rond de kotjes, alleen bij het vierde kotje gaat het bijna mis. Hij herstelt zich echter onmiddellijk op Deborah’s  commando. Het aanblaffen en uitroepen verlopen correct, Ragnar toont zich drangvol.  Tijdens de vlucht voel je dat zijn goesting om de overhand te krijgen groter wordt. Lossen bij de vlucht gaat moeizaam, een dubbel bevel is nodig. Langzaam stijgt de spanning, de overval gaat goed, hij lost zonder problemen. Ook de rugtransport en de overval verlopen netjes. Maar dan volgt opnieuw een moeilijk lossen en dus is weer een 2de bevel nodig. Zijtransport wordt weer proper getoond net als het opgaan naar boven voor het stellen. Hij vertrekt snel, bijt snel en vol in, houdt nu wel een rustige beet. Tot het lossen, dan gaat het gevecht van de afgelopen 3 beten in vol vuur verder en zelfs met 3 bevelen vindt Ragnar het niet nodig zich gewonnen te geven. 

het resultaat van Deborah en Ragnar: DQ

David met Paco

Veel tijd om deze teleurstelling door te slikken is er niet. David en Paco melden zich aan voor dezelfde oefening, pakwerk. Nu moet iedereen toegeven, na Tessa vorig jaar is niemand happig op oefening C als eerste oefening. David had er duidelijk zin in, met verende tred wandelt hij naar de basispositie. Net als zijn baasje zie je die goesting ook bij Paco. Vol energie reviert hij rond de 5 kotjes, dezelfde energie toont hij ook bij het aanblaffen. Vlot en correct zijn ook de volgende oefeningen, volle beten, snel lossen. De meeste punten gaan verloren in het rugtransport. Hier is veel aan gewerkt en het heeft geloond. Paco blijft niet eng naast David maar toch genoeg. Ook het vervolg, overval en zijtransport verlopen zeer goed. Tijdens het correcte volgwerk naar boven zien we nog steeds een duo met veel power. 

Het stellen wordt heel mooi getoond, net als de beet en het lossen. Tijdens de laatste zijtransport voel je bij de supporters al de euforie. 

het resultaat van David en Paco: 91

Na deze bewogen dag, de eerste commentaren:

Cedric: “sprakeloos” – Deborah: ” fait chier” – David: “super Paco”

Chantal: “geweldig blij” – Carl: “goed voorgebracht” – Veronique: “fantastisch werk”

Beste prestaties van de dag:

SU05: A97
DK05: B94
CH02: C96