De planning voor de Belgen door de lottrekking is eigenlijk redelijk goed meegevallen. Op woensdag deden ze alle 3 een oefening, op donderdag zijn ze vrij dus een beetje een rustdag. Vrijdag hebben ze speuren, Cedric doet in de late namiddag zaterdag de C-oefening. Deborah en David staan op zondag voor gehoorzaamheid gepland. Omdat Deborah er tussenuit valt, is er op zondagochtend nog enkel David die moet draaien.

Rustdag

Een beetje rustdag is goed gezegd want al vroeg zit iedereen terug aan de gezamenlijke ontbijttafel. Niemand slaapt een beetje langer, is het de stress, het vreemde bed of gewoon voor de gezelligheid ‘s morgens?

Stadion

De meesten zijn rond 10u in het stadion dat naar mijn mening toch wel nog redelijk leeg is. Isabel Schmid, de Bundessiegerin staat immers sebiet op het plein om pakwerk te draaien. Iedereen zit vol spanning te wachten op haar prestaties. Kim vom Speedteam Bodensee toont mooi pakwerk, jammer van het inbijten na de overval uit rugtransport. Dit zijn dure punten, ze kan de teller nog afkloppen op C90.

Ook al heb je helemaal bovenaan in het stadion een fantastisch zicht, daar in de tribune is het toch iets frisser. Dit stadion is wel goed uitgerust, er zijn een heleboel gratis fleece dekens beschikbaar. Daar maken de meesten (vooral de dames) toch wel dankbaar gebruik van, het scheelt een paar graden aan been en billen.

De “vreemdste” prestatie komt van JP‐04 Ikumi Ariga met Kamikaze of Fond Verite. Kamikaze komt al speurend het plein op en houdt bijna de ganse volgoefening dit snuffelen aan. “It’s a walk in the park” zou je kunnen zeggen. Het afliggen onder afleiding eindigt in een omgekeerde houding weg van de geleider. Blijkbaar is de hond die aan het werken is zeer interessant.. Tegen alle verwachtingen in krijgt dit team toch nog B75.

Nog iemand waar verwachtingsvol naar wordt gekeken; is Martin Pejša met zijn Qer z Lomeckého polesí. Na een moeilijke speuroefening die maar 30 punten opleverde, heeft hij niets meer te verliezen. Qer toont zeer mooi technisch pakwerk. Voor mij en menig anderen ontbreekt er echter de echte power, die vonk die ervoor zorgt dat het publiek aan zijn stoel zit gekluisterd in afwachting  van de punten. De heer Pejša en zijn donkere maar niet zwarte reu krijgen voor dit werk C94.

Training

Na de middag wordt er door het Belgische team op een ander terrein nog kort in groep getraind. Het wordt een gedeelte pakwerk en een gedeelte gehoorzaamheid om de zin er bij de honden in te houden. Cedric is vooruitziend geweest en heeft zijn Euro Joe tentjes meegebracht vanuit België. Deze komen nu bij de trainingen zeer goed van pas.
Nadien gaat iedereen zo’n beetje zijn eigen weg. Genieten van partner, een wandeling naar het water beneden in het dal of een middagdutje moet nu worden gedaan want morgen is het weer druk dag.