Vandaag werken zowel Cedric als David het speuren af. En we hebben heel wat te bekijken in het stadion, de meeste toppers treden vandaag aan in de arena, ofwel voor gehoorzaamheid ofwel voor pakwerk.

Piaf

Het eerste team dat opvalt is JE01, we wanen ons even bij ”The King’s Guard”. De militaristische houding van de geleider is strak, net als zijn keerwending. Bij de 2de wending verliest hij even het contact met zijn hond, die had de snelle draai niet zien aankomen. Zijn sprong over de schuine wand veroorzaakt een luide “ohhh” in het publiek, de hond springt van (te) ver, glijdt uit en valt terug naar beneden. Gelukkig doet hij verder, gaat hij rond de schuine wand, pikt de blok op en keert dan wel over de wand terug. Al gaat ook dit niet zo soepel. 

Muziek

We zijn intussen enkele honden verder. Er weerklinkt bij elke hond luide muziek als ze aantreden. AT03 doet het op spectaculaire wijze. Onder de luide tonen van de Radetsky March (de titel moest ik toch even navragen) marcheert Life in perfect hakkende piaf naar de basispositie. Een indrukwekkend entree, helaas verlaat hij enkele minuten later kort de pakwerker tijdens het aanblaffen. Stellen is leuk om te zien, de pakwerker verliest zijn stok, de hond klemt zich vast aan zijn linkerbeen. Dit team krijgt een nette C86.

Ons team

Omdat het speuren niet van dichtbij kan worden gevolgd, gaan de supporters dit keer niet mee. Beide teams worden ter plaatse bijgestaan door coach Carl en assistent-coach Veronique.

Om 11u45 trilt mijn gsm: de punten van Cedric. Een zeer verdienstelijke 86 punten komen bij op zijn teller. Quiz kon iets geconcentreerder speuren en de hoeken properder afwerken maar het ganse Belgische team is zeer blij dat de punten presentabel zijn. Sommige speurvelden zijn moeilijk, met stoppels, water, akker, gras.  Dat merk je ook in het algemeen aan de punten. Dit team is al een stap verder in de competitie.

 

Het terrein

We kijken opnieuw naar de spelers op het pakwerkveld. 

Één van de hoofdrolspelers is GE02. Van Nitra vom Eisernen Kreuz en Nico kan heel weinig slecht worden gezegd.. een uitmuntend afgerichte teef die zich heel mooi toont en een streling is voor het oog. De punten zijn er ook naar: C97

Grappig

GE03 met Laura Tonder veroorzaakt in de rugtransport een waar lachsalvo.. Ellek strekt zijn rechtervoorpoot achter het been van zijn vrouwtje bij elke linkerstap, het is toch wel een raar zicht. Het aanblaffen en de bewaking van deze hond is ook het vermelden waard, hij zit muisstil en blaft eentonig. Er lijkt helemaal geen drift in te zitten, zijn beten zeggen echter iets anders. Je hoort wel langzaam de frustratie opbouwen maar hij zit als bevroren. C83 krijgen ze voor deze oefening.

Verlossend berichtje

Om 15u40 krijgen we opnieuw bericht. De punten van David/Paco komen binnen: A82.

Ook de foto’s van het terrein worden doorgestuurd. Het blijkt alweer een moeilijk terrein te zijn geweest. Maar David is tevreden, net als de supporters.

Beide deelnemers zijn vandaag geslaagd. Dat was wat we allemaal hoopten maar niet zeker waren. En er zijn er ook een heleboel die niet slaagden. Dus, dikke proficiat aan Cedric en David.Terug naar de deelnemers

De competitie

We kijken verder naar het terrein. IT01 Gustl vom Haus Pixner maakt een heel goede indruk. Gustl is in augustus 3 jaar geworden en dus waarschijnlijk (geen geverifiëerd feit) de jongste hond op dit WK. Hij speurde A91 en draait vandaag B92. 

De meest spectaculaire vooruit komt vandaag van USA01, we krijgen een full speed vooruit te zien met een perfecte sliding. Hiervoor worden ze beloond met een heel enthousiast applaus van het publiek. B90 is hun resultaat. 

We moeten tot de laatste groep wachten om Gero z berounské Basty aan het werk te zien. Deze wereldkampioen is intussen 8,5jaar en dat begin je toch te merken, vooral in het blaffen. Tijdens zijn oefening is het muisstil in het stadion. We zien een heel mooie vluchtverhindering, drangvolle rugtransport en stevige overval. 

Dan komt het stellen: onder ritmisch geklap komt Gero snel en stevig in. De harde beet toont zich doordat hij met zijn tand kort blijft hangen bij het lossen. Opvallend is de lach van de pakwerker bij de feedback aan de keurmeester. De huidige wereldkampioen (nog 2 dagen) kan C95 in zijn boekje laten noteren.

 

Opmerkelijk:

heel even denk je dat je in The Hunger Games zit. Er weerklinkt een gong en verschijnt heel kort een bericht op de grote schermen van het stadion. Gedurende enkele seconden krijg je dan de resultaten van te speuren te zien.

Over de vooruit kunnen we stellen dat we op dit WK nog bijna geen missers zagen. Dan bedoel ik honden die doorlopen of helemaal niet vertrekken. Een snellere af of een dubbel commando om te gaan liggen, dat kregen we wel te zien. Wat ook opvalt is het hoge aantal gemiste zit-oefeningen.

Elke keer opnieuw is het grappig om te zien dat de C-keurmeester toch wel een stukje boven de pakwerkers uitsteekt. Omdat de pakwerker van t stellen is toch ook niet klein is, valt het extra op.

De kast met de fleece dekens is vandaag afgesloten met spanbandjes dus geen fleece dekens meer beschikbaar. Mensen vinden het blijkbaar niet nodig de dekens terug te leggen waar ze hebben gehaald.