Het is de voorlaatste dag vandaag met enkel het pakwerk van Cedric op het programma voor de Belgen. Het wordt een lange dag want Quiz moet pas om 17u20 werken. 

We zijn ook al vroeg in het stadion want om 9u draaien Nico Kertzinger en Nitra vom Eisernen Kreuz gehoorzaamheid. Er is redelijk wat volk komen opdagen om dit team aan het werk te zien want dit is een potentiële winnaar. Bij dit team zien we een mooi en gedreven volgwerk, snelle posities, propere keerwendingen, stabiele apporten en een zeer vlotte vooruit. Nitra heeft er duidelijk zin in en laat dat ook horen, jammer want ze verliest hierdoor toch wat punten. Hun resultaat komt op het scherm: B89

De “rariteiten” van de dag

HU04 Ján Mezei met Commy Kominicek mist tentje 2 en 4 en verbaast het publiek met heel langzaam revieren naar ’t verstek. Het gaat ook moeilijk om te lossen na de overval uit rugtransport. Op zich zien we een zeer moeilijke pakwerkoefening. De mening van het publiek: soms is het voor je boeken beter een DQ te hebben, al heb je heel ver moeten reizen. 

Intussen horen we dat Gero zich heeft afgemeld: gekwetst. Toch chapeau voor deze 8,5j oude reu. Hij deed schitterend pakwerk gisteren. 

Het 4de verstek blijkt toch echt moeilijk, veel honden zien het niet of toch bijna niet. Heeft het te maken met het kleine exit bordje? En natuurlijk met ervaring? 

Er komt een spannend moment wanneer Gustl vom Haus Pixner na mooi pakwerk bijna uit breekt na het afmelden. De geleider slaagt erin hem bij de ketting te grijpen en aan te lijnen, ontlading van dit spannend moment want Alessandro Moccia veegt demonstratief zijn voorhoofd af. Dit veroorzaakt natuurlijk hilariteit in het publiek. 

Voor Gilberto  Trevino MX01 gaat het minder goed tijdens de B-oefening. Na een proper volgwerk en apporten volgt geen af in de vooruit. Cartagena Xerox gaat op zoek naar zijn beloning langs de panelen achteraan op het plein. Gelukkig verlaat hij het plein net niet, het scheelde echter niet veel. Jammer want het was toch een mooie B oefening. 

We zien nog een leuke, al weet ik niet meer wie het was. Tijdens het apporteren stoot de hond de meterwand om. Dat is op zich niet zo’n uitzondering. Wat ik nog niet had gezien, bij het terugkeren loopt de hond gewoon over de meterwand alsof dat de oefening is. Ook nu weer gegrinnik in t publiek. 

Het moment van de dag

Cedric, die normaal om 17u20 op ‘t plein moet staan, begint met 30min vertraging. Plastic Bertrand weerklinkt door de boxen en iedereen gaat nog een keer op het puntje van de klapstoelen zitten. Het revieren begint goed. Eerste verstek is correct genomen. Bij het 2de verstek echter wijkt hij uit naar het 4de tentje. Gelukkig keert hij wel terug naar het 3de verstek. Maar dan breekt hij uit toch helemaal uit en zoekt de pakwerker op in ‘t laatste kotje. Uitroepen gaat wel perfect, net als t volgwerk naar de vlucht. Alle oefeningen gaan goed, al krijgt Quiz van de keurmeester wel een opmerking over het lossen. 

Cedric en Quiz sluiten hun allereerste WK met succes af: 86-80-81

De anti-climax

We blijven nog even buiten hangen want Björn Giesen komt nog voor zijn C-oefening met Nero. Alweer een bijna perfecte oefening die toch wel indruk maakt. Goed bijten met de juiste dosis drift, netjes lossen en indrukwekkend appel, dat is wat we allemaal graag zien. De gebalde vuist na de oefening toont dat de geleider content is met de prestatie van Nero. Ze worden dan ook beloond met een uitmuntend: C96. 

Ontmoetingsavond

Je kon tot woensdag inschrijven voor de “Party night”. En dat deden we dus ook. Op elke tafel staan de vlaggen van de landen. Na een beetje zoeken vinden we de Belgische vlag naast Zwitserland. Oostenrijk zit een paar tafels verder en net als op de Universal Sieger zijn de dames in typische klederdracht, in een mooie dirndljurk.

Er is een warm buffet voorzien en een lekker dessertbuffet. Voor het eten volgt er een heel korte speech “We are all dogpeople and we like attacks but please do not attack the food”. Waarschijnlijk verstaan er niet veel Engels want er zijn er maar weinigen die lachen buiten onze tafel. We sluiten deze avond af met een echte dansavond.