WUSV Universal Sieger WK 2019  

Vorig jaar was het WUSV Universal Sieger circus nog te gast in Diest. De V.V.D.H. organiseerde de 8ste editie in het stadion van Diest.

Dit jaar gaat het WK Universal Sieger door in het Verenigd Koninkrijk, meer bepaald te Nantwich , van 7 tot 9 juni.
Maximum 43 combinaties komen aan de start, een daling van 14 combinaties ten opzichte van vorig jaar. De onzekerheid rond de Brexit en de locatie van het evenement zullen hier niet aan geholpen hebben.

België had recht op 7 plaatsen, 6 zoals elk land en 1 extra omdat Ronny vorig jaar de titel bij de reuen pakte en hiermee een wild card verdiende. Slechts 3 combinaties wisten zich te plaatsen op de selectie voor dit WK, selectie gehouden tijdens het Weekend van de Duitse herder.

Tommy Carrieri met Lana du Triangle Magique
Philip Michielsen met Inox vom Heiligental
Jurgen Wolfs met Osca di casa Nosella
Ronny Van Den Berghe met Korky vom Barbatus

allen lid van de V.V.D.H. , zullen de Belgische kleuren verdedigen onder leiding van coaches Diana Segers en Norbert Jansen. (ter info: vanuit de R.C.B.A. waren er ook dit jaar geen deelnemers aan de selectie)

Op woensdag 5 juni wordt er ingeschreven en de dierenarts bezocht, donderdag 6 juni is er intraining en ‘s avonds lottrekking. Op vrijdag gaat het WK dan van start en zondag 9 juni rond 17u weten we of Ronny zichzelf opvolgt of niet.
Vorig jaar namen we ook de titel in het landenklassement mee naar huis, we rekenen erop dat de deelnemers dat ook dit jaar zullen doen.

Nieuws over dit WK kan u vinden op de V.V.D.H. Facebook pagina en de V.V.D.H. Website.

Aan alle deelnemers: veel succes!

De website voor dit WK: www.universalsieger2019.co.uk