Bestuursorgaan

Clubs

Ledenblad

Ledenblad

Ons ledenmagazine

Sinds de oprichting van onze vereniging in 1933 hebben wij een ledenblad gehad. Helaas is er veel geschiedenis verloren gegaan en tijdens de naweeën van de tweede wereldoorlog is ons ledenblad in de vergetelheid geraakt. Vanaf 1968 werd onder impuls van de toenmalige VVDH kringgroep “De Duitse Speurder” te Genk het ledenblad opnieuw leven ingeblazen. Eerst werd het in eigen beheer uitgegeven voor de eigen clubleden, later werd het onder de vleugels van de overkoepelende vereniging over geheel Vlaanderen verspreid.

Ons ledenblad of beter gezegd heeft doorheen de jaren heel wat transformaties ondergaan. Zo verscheen het tussen 1968 en 1984 enkel in A5 formaat en kreeg het vanaf 1985 een A4 formaat. Gedurende een volledig jaar werd telkens voor de zelfde cover gekozen. Vanaf 2009 kwam er iedere keer een nieuwe cover waarvoor de leden hun foto mochten inzenden en één jaar later was het eerste full-color ledenblad een feit.

Wat staat er in “De Duitse Herderhond”
Ons ledenblad wordt in de eerste plaats gebruikt als communicatiemiddel naar onze leden. Alle beslissingen en activiteiten met betrekking tot De Duitse herdershond worden in dit magazine opgenomen.
Wandeldagen, tentoonstellingen, africhtingswedstrijden, enz… staan hier allemaal netjes gegroepeerd opgenomen. Het magazine staat bij onze leden ook bekend als “het boekske”.
Naast ledeninfo staat er natuurlijk nog tal van interessante dingen in. Zo kan je verslagen lezen van de belangrijkste evenementen, krijg je tal van medische artikels en duiken we regelmatig de geschiedenisboeken in.
Dit ledenmagazine is ook bij uitstek de uitlaatklep van de kringgroepen. Via verslagen van hun activiteiten kunnen ze hun dynamiek aan het brede publiek tonen. Kortom, het ledenblad is een onmisbaar document voor elke liefhebber van de Duitse herder.

Hoe kan je “De Duitse Herderhond” verkrijgen?
Een ledenblad – de naam zegt het zelf – is enkel verkrijgbaar voor de leden van onze vereniging. Zij krijgen in ruil voor de betaling van hun lidgeld GRATIS het ledenmagazine in de bus.