Algemeen

Reglementen

Wandelen

Wandelen een gezonde ontspanning? Zeker weten, en als onze Duitse Herder dan ook nog mee mag is het ook voor deze genieten van de wandeling. De wandelsport is dan ook één van de vele disciplines in de V.V.D.H.

Verschillende kringgroepen verspreid over het Vlaamse land organiseren bijna maandelijks een wandelingen met een afstand van 5 en 10 km. Het tempo, in groep wandelen of alleen, dit alles bepaalt u zelf, waardoor u kans krijgt om van de nog ongekende natuur te genieten, alsook om de bezienswaardigheden van de streek te ontdekken.

Men kan ook vrienden/kennissen met andere rassen uitnodigen om mee te wandelen. De honden kunnen dan ook tijdens de wandeling de sociale contacten met andere rassen onderhouden. Natuurlijk zijn er ook steeds tussenstops voorzien om de dorstigen te laven (zowel hond als geleider).

Tijdens het Weekend van de Duitse herder (meestal in april) wordt de nationale VVDH-wandeldag georganiseerd. Voor de fervente wandelaar bestaat er de mogelijkheid om een wandelkaart aan te vragen. Hierop wordt elke wandeling genoteerd door de secretaris van de kringgroepen. Tijdens de nationale VVDH-wandeldag worden dan de standaarden uitgereikt mits men voldoende wandelingen op de wandelkaart heeft.

©2009 - 2023: VVDH.BE | Privacy | Realisatie: KMOwebdiensten.be